288 poze   43055 vizite
Albume

membru din 17 noiembrie 2011

Din gradina

image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image
image

Comentarii album • 64
petrisor 14 iunie 2015  
Foarte frumos ingrijita!
Raportează
Gabiuta 10 iunie 2015  
Tu locuiesti intr-un parc minunat???Doamne cat e de frumos acolo.
Raportează
Florina 9 iunie 2015  
Si acesta este foarte frumos !
corinas.sunphoto.ro/Din_gradina/103307057 . Cum se numeste ?
Raportează
Florina 7 iunie 2015  
Imi inchipuiam ca Ghislaine este cocotat intr-un copac ! Arata superb! si eu am remarcat la Helenae Semiplena ca frumusetea consta mai ales in marea de flori !
E minunat la tine ca te simti izolat si " pierdut " in gradina ! Aici in dreapta , cine-i trandafirul purple ?
corinas.sunphoto.ro/Din_gradina/103285025
Si eu sunt de parere ca o vorba doare mai rau decat o fapta , poate ca fiecare din noi spunem la necaz cate ceva care raneste , dar nu e cazul sa te retragi dintr-o comunitate cu aceasi pasiune si care a aparut in parte si datorita tie.
Raportează
corinas 7 iunie 2015  
Nu Gislaine se autosusținere! Abia aștept sa infloreasca , e un munte de flori si de albine, e foarte iubit de albine!
In poza ăla e ciclam intens si e Zephirine Drouhin, trebuie sa mai tai pe acolo sa ii fac loc. Oricum, poza nu e o poza prea frumoasa, eu am facut- o pentru ca se vad diferențele de perioada de inflorire. Prima a fost Zephirine, apoi remontanti normali, in fâță e Lupo, urmat de Rose de Rescht săi in spate Uriașul Escimo, dar bu sunt încă înfloriti complet, abia au început. Dar Apple Blossom e la cel puțin zece zile distanța, pot sa zic chiar doua saptamâni! Asta e valoare, ca astia pot folosi la umplerea sezonului, fiindca între primul si al doilea val, care oricum e ceva mai slab, nu prea sunt flori multe! Da, sunt ceva floricele din astea perene, dar tufe mari nu!
Raportează
Florina 7 iunie 2015  
Da, valoros intradevar ! In Old rosesul meu mai sunt cateva floricele ici colo ! Trebuie sa mai adaug cativa de nisa ca sa am si eu flori in perioada asta acolo . Un Apple Blossom mi-ar place , cam cat creste de mare ?
Raportează
corinas 7 iunie 2015  
Ei, anul asta a depășit patru metri diametru! Dar bineînțeles, ce zic eu e o chestie gen reala, poți sa il ții puțin mai scurt. Dar nu poți sa iei un trandafir din asta si sa il legi pe o arcada din aia de metal din Bricostore! Sau sa il bagi între alte tufe de trandafiri de toate felurile si sa il tunzi scurt sa încapă! Nu are nici un farmec, e banal!
Raportează
Florina 7 iunie 2015  
Putin din scurt insemnand 3.5 m ? :-)))
Ar fi bun pe langa un gard...pana la toamna mai studiez...Mai am ceva loc in gradina din spate dar nu foarte mult.
Ma gandesc la Louis Odier , Les quatre saisons si Rusticana ...
Raportează
floralia 7 iunie 2015  
Ce urias a crescut Ghislaine de Feligonde! Ai reusit sa-l cresti sa fie autonom sau are si acum sustinere? Eu am observat ca al meu, la doar 3 ani cati are, a facut crengi groase incat nu mai are nevoie de tutore.
Sunt fermecata de parcul tau si-ti multumesc pentru fiecare poza!
Raportează
corinas 7 iunie 2015  
Nu, nu mai are de mulți ani nici o forma de sprijin. Nici nu a avut de fapt, dar la început vreo doi ani am încercat sa fac pegging. Dar era munca inutila făcea el mai bine ca mine. E lângă un gard, dar gardul e ceva mai departe nu a fost niciun sprijin, a ieșit însă prin plasa si e un fel de bila uriașa. Bag foarfeca doar vara, de fapt pun masina de tuns gad viu si il coafez ca pe o tufa de Buxus, sa mai înflorească bine si in valul doi. Primăvara nu ma ating de el. După mine asta e modelul cel mai bun de a conduce ramblerii, daca nu ai un suport solid si mare sa ii urci. Totuși mi se pare multă munca in a tine un rambler fix pe o structura. Termenul Rampling inseamna a se desfășura in toate direcțiile, oarecum haotic, a bate câmpii! Deci, a supune o astfel de tendința e consumatoare de timp! Eu ii las sa facă ce vor, ma scutesc pe mine de munca si pe ei de chin. Oarecum eu ma gândesc ca asocierea ramblerilor de genul asta cu categoria de urcatorilor e puțin forțata, mai degrabă i- as încadra la trandafiri mari de parc. Pai daca pui un de- asta in mijlocul gazonului, ai efectul asigurat cu munca putina!
Raportează
floralia 7 iunie 2015  
Imi plac atat de mult ramblerii! Prea mult fata de cat de mica e gradina mea. Totusi, m-am orientat spre cei despre care se spune ca nu depasesc 3,5m. Doar Veilchenblau e mai mare. La foarfeca m.am gandit si eu cand mi i-am cumparat, desi nu prea imi vine sa-i chinui.

Pretioase informatii detii, Corina! Multa experienta si dragoste de roze! Rasfoiesc blogul tau deseori si-mi iau informatii dar parca tot as rasfoi mai bine o carte scrisa de tine, stand pe banca la umbra lui Veilchenblau :) Nu te-ai gandit sa scoti o carte?
Raportează
corinas 7 iunie 2015  
Nu, o carte inseamna timp mult, si eu nu am luxul asta. Si nici cunoștințele necesare, ci doar ce am observat eu, la mine in grădina. Am însă de gând sa reîncep sa scriu pe blog, sa vorbesc cu mine si sa spun cumva in eter ce gândesc, pana Lancrăm eu ma înțeleg cel mai bine,ha,ha! Am avut deseori surpriza sa realizez ca ce spun e interpretat aiurea iar daca ai o părere contrara cuiva, e înțeleasă ca o admonestate cel puțin! Asa am si început blogul, dintr- un fel de retragere din lumea discuțiilor publice. Probabil ca iar e timpul sa ma duc acolo, iar am avut o mare surpriza!
Cât despre rambleri, si eu ii ador! Sunt atât de lipsiți de pretenții si de indatoritori, parca sunt acolo doar sa iti facă o bucurie! Si nu vor nimic de la tine. Cât despre Veilchenblau, ma tot gândesc ce sa iti zic..sa nu cumva sa fiu iar interpretata aiurea! Acolo nu e de el! Da- i un gard, da- i un zid cu vreo doi metri in fata! Trandafirii cu flori mici si cu înflorire singulara, daca au si ramurile rigide si mari, cum e si asta, nu merg cățărați pe o arcada mica, pe un stâlp. La ei spectacolul se formează nu din Frumusețea florii, ci din masivitatea valului de inflorire! Aia trebuie sa obții, si ai sa fii uimita de efect, te da pe spate. Acolo merge un rambler de tipul lui Dorothy P, cu ramuri moi, elastice, subțirele si lungi, din care sa faci prelungiri, chiar am vazut o conducere de genul asta într- o localitate de lângă, in Găgeni, era splendid, si știu de când a înmulțit trandafirul si a renovat casa, l- am vazut evoluând! Chiar am sa fac o poza daca ajung. Nu e încă un mare spectacol, e tânăr, dar promite mult.
Raportează
floralia 7 iunie 2015  
Inteleg foarte bine ce spui si iti multumesc pentru sfat! Chiar aveam o banuiala ca asa o sa se intample cu trandafirul. Stiam ca va creste urias dar mi-am zis ca il voi putea tine din foarfeca, la un moment dat. Aici, acum, doar stalpul de la o marchiza il sustine. Ma voi bucura de el anul asta, apoi, in toamna, il voi muta. Am o alta gradina in alba Iulia, deocamdata salbatica, unde voi muta ramblerii.
Imi sunt de mare folos toate aceste informatii. Si imi sunt de mare folos pozele cu gradina ta, pentru ca eu sunt gradinar incepator si amator. Deocamdata, am adunat multi, din lacomie, dar de-acum ma voi ocupa de amanunte, de estetic, de peisaj.
Raportează
corinas 7 iunie 2015  
Daca ai o grădina goală, poți sa faci grupaje cu un rambler in mijloc! Un rambler târziu, înconjurat de trandafiri remontanti, sau vechi, nu conteaza! Un astfel de rambler e mult mai înalt si mai impozant ca trandafirilor tufa normali, si furnizează pata de culoare după ce aia din jur trec. Dar asta e asa, o idee, sunt sigura ca tot învârti Schițe si le tot gândești!
Raportează
floralia 7 iunie 2015  
Da, am vazut asta la tine, in poza cu Apple Blossum in fundal. Si am retinut ideea :) Multumesc!
Raportează
Florina 29 mai 2015  
Ieri intorcandu-ma spre casa am trecut prin niste sate pe langa Floresti Prahova si am vazut prin curti si pe la garduri niste trandafiri vechi superb infloriti din care nu cred ca am mai vazut!
Raportează
corinas 29 mai 2015  
Florina, intra pe forumul tm si acolo, la " din grădinile orașului" o sa vezi încercările unor pasionați de a găsi, fotografia si determina diverse soiuri uitate de timp. Poate Reușești sa ii fotografiezi, sa iei niste butasi, si sa înmulțim colecția trandafirilor care făceau mândria grădinilor de odinioară. Eu am descoperit de ex ca New Dawn era foarte frecvent acum 70 -80 de ani, e aproape peste tot in grădini mai serioase. Sau Great Western, care e cu un singur val dar e o frumusețe!
Raportează
lala 29 mai 2015  
Es, ce frumos s-au imbracat malurile! La întâlnirea din 2008, când ti-am vazut si eu gradina, erau mici aproape toate plantele!
Raportează
corinas 29 mai 2015  
Draga mea, ce vremuri! Da, totul a crescut exponențial, deja am jungla! Ma bucur ca ai dat de mine si ca te citesc in pagina mea! Ce faci?
Raportează
petrisor 28 mai 2015  
Ai o gradina foarte frumoasa, felicitari!
Raportează
corinas 29 mai 2015  
Multumesc mult.
Raportează
corinas 28 mai 2015  
Multumesc mult.
Raportează
corinas 28 mai 2015  
Nu, e salcie, Haruko Nishiki
Raportează
Primula 28 mai 2015  
Am incurcat denumirile. Creste repede salcia?
Raportează
corinas 28 mai 2015  
Da, creste repede, am si varianta fara picior.
Raportează
Primula 28 mai 2015  
In imaginea de mai jos este Pieris Japonica? Am luat si eu un arbust, nu are mai mult de 30 cm, m-ar interesa ce ritm de crestere are si daca rezista iarna afara (am citit ca trebuie protejat de inghet, lucru nu tocmai comod pentru mine.
corinas.sunphoto.ro/Din_gradina/103180862
Toate imaginile sunt extraordinare!
Raportează
Primula 26 mai 2015  
Daca nu as sti in gradina cui se afla toate plantele astea splendide, as zice ca sunt imaagini dintr-o gradina japoneza! Statuietele sunt deosebite, acum abia am descoperit-o si pe cea de pe malul lacului!
Raportează
Florina 26 mai 2015  
Ai un lac adevarat !!
Raportează
corinas 26 mai 2015  
E făcut de noi. Poza am făcut- o pentru ca pe forum am cerut ajutor cu idei pentru partea din dreapta, plante de stancarie. M- a murit ce era acolo, trebuie sa repopulez!
Raportează
Florina 26 mai 2015  
E realizat extraordinar ! Nu mi-as fi dat seama !
corinas.sunphoto.ro/Din_gradina/103169843
Poza este dinainte sa-ti dispara plantele ?
Raportează
corinas 26 mai 2015  
E făcută azi poza! Tufe târâtoare am acolo, chiar in stânga e un cotoneaster inflorit , vreau flori!
Raportează
Florina 26 mai 2015  
Ce zici de Quatre saison ? sau Cristofor Marlowe ? sau Leonardo da Vinci ?
Raportează
corinas 27 mai 2015  
Nu, nu merg trandafiri, in stânga mai urmează arbuști taratori, ar fi prea înalți, plus ca pe lateral mai am si un măceș simplu, crescut probabil dintr- o sâmânța aruncată de păsări. Si lui ii las doar doua trei brațe, sa se arcuiasca in apa. Primula mi- a recomandat cerastium, si mi se pare o idee foarte buna,dar mai trebuie si altele. Floricele de stancarie. PS. Lacul il poți vedea in pozele de pe blogul meu, are o postare pe undeva.
Raportează
lala 29 mai 2015  
Alissum saxatile, parfumata si infloreste toata vara.
Saponaria ocymoides- perena si formeaza un adevarat covor.
Raportează
Florina 26 mai 2015  
Cotoneeasterul ar putea fi o alegere ! Este verde si iarna si are bobite rosii !
Raportează
Florina 23 mai 2015  
Incantatoare pergola de glicina si aleea aceea luminata de salcia japoneza ! Sculpturile dau un stil atat de personal gradinii tale !
Raportează
Florina 13 mai 2015  
Este superb !corinas.sunphoto.ro/Din_gradina/103035883
Arata atat de...japonez !
Raportează
Primula 13 mai 2015  
Neinchipuit de frumos este la tine! Toate sunt splendide! Si glicina bogata, si bujorul alb, si cununita (Spiraea) intr-un gest narcisist de admiratie a propriei imagini in luciul lacului, si grupul imens de ceapa decorativa gigant, tot! Daca as fi ceva mai tanara si nu as avea restrictii de efort din cauza coloanei nu m-as linisti pana nu mi-as face si eu gradina macar pe jumatate la fel de frumoasa.
Raportează
corinas 13 mai 2015  
Era mai frumos acolo la spirea, era si un trandafir De la Grifferaie, dar a murit subit. Păcat, era frumos, poți vedea poze la topicul lui de pe forum. Trecea cununita si înflorea el. Dar mi- am cumpărat un trandafir pomișor acum doi ani si l- am taiat la rasul solului si am un nou trandafir.
Raportează
Primula 13 mai 2015  
Si eu voi avea cativa hibrizi de multiflora, si cand mai cresc iti voi trimite butasi: Aglaia, Birdie Blye, Bleu Magenta, Chevy Chasse, Futtaker Schilingrose, Fatinitza , Francis. Nu ai aflat de ce a murit? E interesant cum l-ai obtinut din nou, din trandafirul pomisor! Citisem undeva ca la trandafirii astia Standard, sunt de fapt trei soiuri: port altoiul, piciorul ( care ar fi diferit de ceilalti doi), si trandafirul de la care se preleveaza materialul de altoire. Eu nu ma pricep, nu stiu sa spun daca e sau nu asa, dar daca ti-a inflorit deja De la Grfferaie inseamna ca sunt povesti ce am citit eu.
Raportează
corinas 13 mai 2015  
Nu, nu sunt povesti, asa e. Iar rădăcinile De la Grifferaie. Asa a fost si cu primul. Primisem un trandafir pomișor, nu prea îmi plac, dar cadoul e cadou. Asa ca l- am pus pe malul lacului. A murit in iarna următoare, am taiat uscatura si N- am scos rădăcina, pe malul lacului e mai complicat sa sap. Asa ca nu mi- am bătut capul. Si in primăvara a apărut Frumusețea!
Raportează
Primula 13 mai 2015  
Vezi, credeam ca pot altoiul trebuie sa fie un trandafir salbatic, o Rosa Canina sau vreo alta specie, care e rezistenta la tot si la toate si creste repede. De la Griferaie e un rambler, nu? In Canada, zice HMF, ca se folosesc ca port-altoi, si ca sunt o specie destul de invaziva. Nu ar fi de mirare sa te trezesti cu ceva din cel vechi ca iti apare in alta parte! Daca e invaziv ( probabil in anumite tipuri de sol) imi imaginez ca drajoneaza puternic si la departare de tufa mama.
Raportează
corinas 14 mai 2015  
Nu a fost deloc invaziv, e drept, la lac nu avea unde, e bolovănoasă acolo. Vad însă ca nici aici unde e nu da lăstari laterali, dar cine știe.
Raportează
NewImagine 13 mai 2015  
ma bucur ca ati inceput sa postati iar. glicina e minunata!
Raportează
carmencitavio 13 mai 2015  
Splendida gradina,plina de farmec!...de vis e glicina!
Raportează
floralia 12 mai 2015  
Superba gradina! Mirifica! Imi place sa ma plimb pe alei si sa ma patrund de farmecul locului. Astept cu nerabdare postarile tale!
Raportează
Gxgeorge 12 mai 2015  
Foarte frumoase fotografiile, pana in momentul de fata n-am intalnit o gradina mai frumoasa si mai inspirata decat cea pe care o ai tu..
Raportează
corinas 13 mai 2015  
Multumesc mult, aștept un anume Bujor sa înflorească, multumesc încă o data!
Raportează
Gxgeorge 16 mai 2015  
Cu multa placere!
Raportează
Florina 11 mai 2015  
Ai un relief deosebit in gradina si niste aranjamente atat de rafinate, Spirea oglindindu-si in apa ramurile ce se arcuiesc atat de elegant dintre stanci si Magnolia "oglindindu-si" movul petalelor in movul aliumului
Raportează
corinas 13 mai 2015  
Acolo la spirea era si un trandafir sălbatic, pe care l- am crescut din portaltoiul unui pomișor trandafir primit cadou. Era superb, dar într- o iarna a murit. Acum cresc altul si am de gând sa il mut la toamna lângă spirea unde ii e locul, sa preia sezonul după tufa alba.
Raportează
macarina 10 mai 2015  
Ca sa-ti mai indulcesc amarul, sa stii ca la mine langa Brasov a fost mult mai frig ca la tine si mi-a inghetat cam tot ce misca, de la kerria la lonicera, trandafiri, artari .... Pana si cativa bujori arbustivi au inghetat partial si acum o iau de jos.
Gradina ta mi se pare tot mai spectaculoasa pe an ce trece. Prunusul din poza 3 stii cumva cum se numeste?
Raportează
corinas 10 mai 2015  
corinas (acum 5 ore)
Îmi pare rau, știu cât e de dureros, după atâta drag si munca.
Prunusul e cumpărat drept Accolade, nu sunt sigura ca e el.se deschide roz, dar după câteva zile devine roz PAL aproape alb.
Raportează
Florina 8 mai 2015  
Ai o gradina naturala care pare sa spuna "Sunt propria-mi stapana!" dar care surprinde prin punctele de interes pe care le-ai cladit cu atata creativitate!
Minunate tufele de bujor si magnolia alba !
Raportează
corinas 9 mai 2015  
L- ai ghicit e un cornus. Din pacate cu vremea rece toate au flori ceva mai mici. Chiar si bujorii, deși oricum sunt uriașe.
Raportează
Florina 9 mai 2015  
L-am ghicit pentru ca de ceva vreme urmaresc sa-mi iau si eu unul roz :-)
Bujorii mi-e clar ca sunt altfel decat ce-i clasici de-i am eu prin gradina...
Raportează
corinas 9 mai 2015  
Sunt niste arbuștii foarte timpurii, la mine nu au început încă bujorii clasici, e prea frig.
Raportează
corinas 8 mai 2015  
Mulțumesc.
Raportează
FELICITA 8 mai 2015  
O gradina frumoasa si inmiresmata.
Raportează
aureliap 8 mai 2015  
O gradina care imi inspira pace si liniste. Superba!
Raportează
anamariab 8 mai 2015  
un colt de rai sau de meditatie, placut
Raportează
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.